El 26 de març es celebra a tot el món el Dia Internacional de l’Epilèpsia 2014, una data acordada per la comunitat mèdica mundial amb el propòsit d’informar sobre què és realment l’epilèpsia, i d’acabar amb els mites que l’envolten per desestigmatizar una afectació que influeix en les vides d’al voltant de 65 milions de persones a tot el món.

Tota la jornada gira entorn del color porpra. La idea és que tots ens vestim d’aquest color, internacionalment associat a l’epilèpsia, per mostrar visiblement el suport públic a totes les persones que conviuen amb ella.

puple-day-200x200Purple Day
El Purple Day (dia porpra) és un esforç internacional dedicat a augmentar la consciència sobre l’epilèpsia a tot el món. El 26 de març de cada any es convida persones de tot el planeta a vestir-se de porpra i a organitzar actes en suport de la desestigmatizació de l’epilèpsia. L’any passat, els habitants de desenes de països de tots els continents, incloent l’Antàrtida, van participar en el Purple Day.

L’origen del Dia Porpra es remunta a l’any 2008, com a iniciativa d’una nena de nou anys, la Cassidy Megan, de Nova Escòcia (Canadà), que de seguida va comptar amb l’ajuda de l’Epilepsy Association of Nova Scotia (EANS).

Cassidy va optar pel color porpra perquè en algunes cultures la flor d’espígol s’associa amb la solitud, un sentiment representatiu de l’aïllament en què sovint es troben moltes persones afectades per l’epilèpsia i altres trastorns convulsius. En definitiva, el somni de Cassidy és que les persones amb epilèpsia de qualsevol part del món sàpiguen que no estan soles.